keskiviikko 22. syyskuuta 2021

Tutkijoiden mielestä vihreä kasvu on silmänlumetta

ILMASTONMUUTOS

Tutkijoiden mielestä vihreä kasvu on silmänlumetta

Onpa Saksassa kyseessä sosiaalidemokraatit, kristillisdemokraatit tai vihreät: Saksan vaalikampanjassa suuret puolueet odottavat mahdollisuutta tehdä talouskasvusta ympäristöystävällistä. Tiedettä sellainen kuitenkin epäilyttää.

Nordkurier, 10.09.2021 

 

Ympäristötaloustieteilijän mukaan ”ilmastonsuojelusymboleja” laitetaan näkyville omantunnon rauhoittamiseksi. Patrick Pleul

 

Ilmaston suhteen CDU: n, SPD: n ja vihreiden vaaliohjelmissa vallitsee yksimielisyys: Ilmastonsuojelutavoitteiden saavuttamiseksi kaikki luottavat uusiutuvien energialähteiden käyttöön. Sen mukana tulee lupaus vauraudesta. Teknologisen kehityksen ja uusiutuvien energialähteiden käytön pitäisi mahdollistaa ilmaston suojelu ja samanaikainen talouskasvu.

Ympäristötaloustieteilijä Niko Paech Oldenburgin yliopistosta epäilee tätä vihreän kasvun unelmaa. Tuuliturbiinien ja aurinkopaneelien valmistukseen liittyy myös ekologisia haittoja, hän sanoo television ykköskanavan ohjelmassa ”Monitor”. Siitä seuraa ristiriita: "Talous ei voi olla sekä ilmastoystävällinen ja ekologinen että samanaikaisesti kasvaa", hän sanoo.

Paech pitää myös sitä virallisten tilastojen tietoa hölynpölynä, että Saksan kasvihuonekaasupäästöt olisivat viime vuosina laskeneet. Syy: Monet saksalaisten kuluttamat tuotteet, kuten tekstiilit valmistetaan muissa maissa, joissa ei välitetä ilmastosta eli tuotanto on haitallista ilmastolle. Siitä seuraavien kasvihuonekaasujen määrä ei sisälly paikallisiin tilastoihin.

Ympäristötaloustieteilijän näkökulmasta todellinen ilmastonsuojelu voidaan saavuttaa vain ilman kulutusta tai rajoitetulla kulutuksella. Mutta miksi poliittiset päättäjät eivät koskaan edes mainitse sellaista? Uusiutuvien energialähteiden käytön myötähän voi ajaa omia etujaan - ympäristönsuojelun varjolla. Siksi maisemaan sijoitetaan "ilmastonsuojelusymboleja" rauhoittamaan sekä poliitikkojen että äänestäjien omatuntoa. Oletetun menestyksen voi tehdä näkyväksi uusilla tuulipuistoilla ja aurinkosähköjärjestelmillä. Lisäksi poliitikot käyttävät tätä strategiaa tullakseen uudelleenvalituiksi, "eiväthän he tietenkään voi hyökätä vaurauden tavoittelun kimppuun".

 

https://www.nordkurier.de/politik-und-wirtschaft/fuer-wissenschaftler-ist-gruenes-wachstum-augenwischerei-1045055809.html?fbclid=IwAR20RGjMnHK9Lj7Oa-Qq3oo2vpJ2Sx9WwR01nRh2bDz6yl9tDz5a6gSQddI

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti