tiistai 16. maaliskuuta 2010

Autonhakujuttuja 5 - toinen kuski tulee

Olin ostanut kaksi autoa Saksasta. Kaksi eri asiakasta, kaksi eri toimeksiantoa. Tarkoitus oli viedä ensin toinen, sitten toinen Suomeen. Vaan kuten joskus käy, asiat mutkistuvat ja pitkittyvät ja pieleen menee aikataulut että kolisee, rumsdibums. Kummallakin autolla oli kiire. Miten ihmeessä minä ajaisin kahta autoa yhtä aikaa Suomeen?

Huokasin ja lähetin Luojalle/maailmankaikkeudelle tilauksen, että lähettäisi minulle toisen kuskin, ja kiitos per heti.

Mitä sitten seuraa, hipoo ihmettä. Sillä samaisella minuutilla ystäväni soittaa ja kysyy, saako tulla käymään, itse asiassa hän on jo tulossa ja voisinko ostaa hänelle lentolipun, kun hänen pitää päästä heti Suomeen. Kysyin suoraan, että voisiko hän ajatella ajavansa Suomeen toisen näistä autoista, siitä hyvästä matka ei sitten maksaisi mitään. "Totta kai", hän vastasi, ammattiautoilija kun on. Juuri sopivaan aikaan hän oli luonani, annoin hänelle rahat käteen, laitoin oikeaan junaan ja hän lähti hakemaan toista autoa ja minä toiseen junaan hakemaan toista...

Mitä tästä opimme?

1) Sitä saa mitä tilaa.

2) Valitse kenen kanssa olet tekemisissä. Jos kyseessä on toinen suomalainen, hänkin on aina Suomen lähetti.

Kaikki hyvin. Katso sinäkin, ettet ota juoppoja kavereiksesi tai yhteistyökumppaneiksesi – ulkomaalaiset naureskelevat suomalaisten alkoholinkäytölle. Eihän voi olla, että meidän maailmalle antama maineemme on holtiton hoipertelija? Sata kertaa olen saanut hävetä maanmiesteni takia.

Myöhemmin kävin Suomessa tapaamassa myös tätä toista tyytyväistä asiakasta. Ystäväni oli hoitanut tehtävän. Aikataulu oli pitänyt :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti