tiistai 24. heinäkuuta 2012

Maitoa

Aikuiset juovat maitoa ruokajuomana vain Suomessa. Tokihan minunkin kotitalossani oli lehmiä, ja lypsämään opin jo pienenä. Maitoa en kuitenkaan oppinut juomaan. Nykyisin koko ajatus maidon juomisesta suorastaan kuvottaa, ja toki tähän vaikuttaa pitkät vuodet muualla kuin Suomessa.

Sen sijaan juustofäni olen, ja itkenkin sitä, että juustovalikoima Suomessa on perin surkea...

Maitoallergia tuntuu olevan suomalainen tauti. Lukuisat maitoallergiasta kärsivät tuttavani voivat kuitenkin juoda maitoa Suomen rajojen ulkopuolella, ja syödä vaikkapa Lidlin jäätelöä.


Maito kalsiumin lähteenä?
© Mario Kienappel


© Andi Taranczuk - fotolia.com

Maito on hyvä asia, ainakin imeväisille ja vasikoille. Mutta maailmassa ei ole eläimiä, jotka joisivat maitoa sen jälkeen, kun ne on vieroitettu äidinmaidosta, eikä varsinkaan toisen eläimen maitoa. Sellaisen ajatuksen voi saada vain ihminen. Siitäkin huolimatta, että ihminen menettää 3-5 vuoden ikäisenä Lab-entsyymin, joka hajottaa maitosokerin (laktoosin).

Äidinmaito ja eläimen maito

Jokaisen eläimen maidon koostumus on erilainen, sopiva juuri sille eläimelle. Lehmän maidossa on hyvin paljon kalsiumia, jonka tarkoitus on lyhyessä ajassa kaksinkertaistaa vasikan luuston paino. Äidinmaidossa sen sijaan on kaksi kertaa enemmän hiilihydraatteja, jopa enemmänkin, ja ennen kaikkea korkealaatuisia, tyydyttämättömiä rasvahappoja, jotka ovat tärkeitä aivojen kehityksessä. 60% aivoista on rasvaa, ja vauvan aivot kasvavat kahden ensimmäisen vuoden aikana seitsenkertaisiksi!

Maidon kalsiumi

Maidossa on paljon kalsiumia, mutta koostumuksensa takia sitä ei voi käyttää. Maidon kalsium on (siis mikroskooppisesti katsottuna) suuren kaseiinin kanssa yhdessä ja on liian suurta, jotta pääsisi pois verisuonista. Tämän kalsiumin hajottamiseen ihminen tarvitsee kehon omaa kalsiumia. Sitä syntyy vähän ruuansulatuksen tuloksena. Se on kuitenkin paljon vähemmän, kuin mitä hajottamiseen tarvitaan. Näin syntyy negatiivinen tulos, kalsiuminpuute.

On satua, että jos ei käytä maitoa, tulee kalsiumin puute

Tavallinen bantunainen imettää elämänsä aikana kymmenen lasta, jokaista vuoden, eikä koskaan juo lehmän maitoa, ja saa vain puolet siitä kasveista saatavasta kalsiumista, jonka länsimaiden naiset saavat – mutta osteoporoosi ja kalsiumin puute ovat täysin tuntemattomia.

Allergiat ja muut sivuvaikutukset

Maito on suurin allergian aiheuttaja! Maito aiheuttaa nk. toissijaisia allergioita, siis allergioita muita ruoka-aineita kohtaan. Suurin osa maailman väestöstä ei koskaan juo maitoa. Vain länsimaissa juodaan maitoa. Missään ei juoda niin paljon maitoa kuin länsimaissa. Eivätkä missään maidon aiheuttamat taudit ja vaivat ole niin yleisiä kuin länsimaissa. Osteoporoosia esimerkiksi esiintyy vain länsimaissa.
Tummaihoiset eivät edes pysty sulattamaan maitoa. Sen pystyvät tekemään vain eurooppalaiset ja heidän jälkeläisensä. 75% maailman väestöstä on nk. maitoallergia, eikä se ole allergia, vaan selvä merkki siitä, että ruokavalio on väärä. 

Valkoihoisten (eurooppalaisten, amerikkalaisten, australialaisten jne.) ruuansulatus sulattaa kyllä maitosokerin, mutta saavat siitä kaikenlaisia terveyshaittoja. Kun tummaihoiset ja aasialaiset saavat ripulin, valkoihoiset saavat ummetuksen. Vaaleaihoisilla on sukupolvia kestäneen maitorikkaan ruokavalionsa ansiosta jo syntymästään heikompi immuunisysteemi.

Maidonkäytön sivuvaikutuksia

•finnejä ja muita ihon epäpuhtauksia
•astma
•verisuonien kalkkeutuminen ja sen mukana suurempi sydäninfarktien riski
•syöpä, erityisesti munasarja- ja prostatasyöpä
•allergioita: maito on allergioiden pääasiallinen aiheuttaja; maito aiheuttaa nk. toissijaisia allergioita muille elintarvikkeille
•neurodermitis
•autoimmuunisairaudet kuten 1. tyypin diabetes (johtuu ainoastaan maidosta ja maitotuotteista) sekä leukemia
•heikentää immuunisysteemiä, virustautien riski kasvaa
•hedelmättömyys: 25% länsimaiden naisista on vaikeaa tulla raskaaksi johtuen maidon kulutuksesta
•siittiösoluista tulee epämuodostuneita, hidastaa niiden liikkumista kolmanneksella ja vähentää niiden tuotantoa kolmanneksella
•ripuli ja suolistovauriot (niillä kansoilla, jotka eivät ole eurooppalaista alkuperää eivätkä ole siis tottuneet maidon kulutukseen). Tummaihoisilla ja aasialaisilla on suhteellisesti parempi immunnisysteemi, koska eivät käytä maitoa.
•ummetus (europpalaista alkuperää olevilla, eli niillä jotka ovat jo sukupolvien ajan käyttäneet maitoa). Syntymästä asti heikompi immuunisysteemi maidon käytön takia
•multiple sklerose, osteoporoosi ja muita luuston sairauksia
•kalsiumin ja raudan puute

Jo tuore lehmänmaito on vaarallista. Vielä pahempaa on, jos maito on homogenisoitu, steriloitu ja pastöroitu. Sellainen maito on niin vaarallista, että vasikoille syötettynä vasikat kuolevat oman äitinsä käsitellyn maidon kulutukseen!

Juusto kruunaa aterian

Juusto sulkee vatsan ja suoliston, sillä juustossa oleva kalkki, fosfori ja valkuainen yhdessä vatsahapon kanssa muodostavat vaikeasti sulavan liisterin, joka liimautuu sekä vatsaan että suolistoon niin vahvasti, että vitamiinien ja mineraaliaineiden (esimerkiksi hedelmistä ja vihanneksista) hyödyntäminen tulee hyvin vaikeaksi. Juustohan syntyy siten, että maitoon lisätään bakteereita. Kun bakteerit ovat syöneet kaiken mitä voivat, tuote kutistuu ”juustoksi”. Tämän sulamattoman ”jätteen” me sitten laitamme leivällemme.

http://equapio.com/de/gesundheit/milch-bzw-kuhmilch/

2 kommenttia:

 1. Nyt on kyllä jo sen verran vahvoja mielipiteitä ja väittämiä että kannattaisi listata lähteet ennenkuin alkaa tälläistä tekstiä suoltamaan.

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva että kirjoitus herättää kommentteja.
  Kaikki muuthan maailmassa ovat sairaita paitsi suomalaiset, koska muualla ei juoda maitoa. ;-)

  Otin asian esille, koska se perustuu omaan ja ympäristöni kokemukseen. Kaikki mitä "virallinen" liturgiamme väittää, ei yksinkertaisesti ole totta. On ihan hyvä joskus kyseenalaistaa asioita.
  http://raakaruoka.com/2010/07/04/maito-petosta-ja-propagandaa-2/
  http://personal.inet.fi/koti/remeli/kalsium.htm

  VastaaPoista