tiistai 8. heinäkuuta 2014

Kauniita tavaroita Hampurista

Hampuri on sen verran iso kaupunki, että siitä voisi kirjoittaa joka päivä. Siellä on muutakin kuin Reperbahn, siitäkin huolimatta, että se tuntuu olevan ainoa asia, joka suomalaisia kiinnostaa. Kaikkea mitä ikinä keksi tuntui olevan käden ulottuvilla. En ehtinyt kahden vuoden aikana kuin raapaisemaan pintaa. Asiakkaiden ja vierailijoiden kanssa käytiin monissa paikoissa ja suomalaisten tuotteiden markkinointi tietenkin tuotti uusia kontakteja. Hampurilaiset itse ovat kuten pohjalaiset: ensin katsovat, kannattaako kaveerata, ja kun hyväksi havaitsevat, ovat ylenpalttisen vieraanvaraisia.

Alla muutama väläys siihen, mitä kaikkea Hampurista saa. Suositukset www.hamburg-ahoi.de.Jan Spille suunnittelee vihkisormuksia ja muitakin koruja kullasta, joka on ekologisesti ja sosiaalisesti oikealla tavalla louhittua ja reilun kaupan mukaisesti markkinoitua tai uudelleenkäsiteltyä. Pöytälaatikosta, ullakolta, kellarista löytynyttä. Per Schuman tekee löydöistä yksilöllisiä tavaroita, vanhasta uutta. Kauppa löytyy Ottensenin kaupunginosasta. Kiinnostaako sisustus? Käypä katsomassa osoitteessa Rödlingmarkt 20.


St.Paulilta löytyy Heike Bühlerin kauppa. 
"Hinz ja Kunz" on sanonta, joka tarkoittaa "sitä sun tätä". Kaupasta löytyy hauskaa sitä sun tätä. Tuotteiden nimien kaksinaismerkitysten ymmärtämiseen tosin tarvitaan hyvä saksan kielen taito.
http://www.studiobuehler.com/
Täällä uskotaan tuoreisiin kykyihin, hyviin ideoihin, paikallisiin valmistajiin. Osoite: Schulterblatt 85.

 

Tammikuussa kävimme tässä hauskassa kahvila-ravintolassa, joka sijaitsee aivan ortdoksikirkon vieressä.
https://www.facebook.com/Karosechs

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti