torstai 10. heinäkuuta 2014

Kenkäfetisisteille pakollinen: Christian Dior ja Roger Vivier Offenbachin nahkamuseossa


Näyttely antaa värikkään kuvan kahden neron yhteistyöstä – Roger Vivier ja Christian Dior – aikana jolloin ”käyttö” ja ”tarkoituksenmukaisuus” miellettiin mahdottomaksi yhtälöksi. 

Kenkäsuunnittelija Vivier aloitti kenkäsuunnittelun 1930-luvulla. Hän näki kengät veistoksina. Hän ammensi useista lähteistä, mukaan lukien Pariisin Louvre ja Prado, ja monilta eksoottisilta matkoiltaan samoin kuin historian tapautumista. Vivier käytti monenlaisia materiaaleja, aina ilmavasta sifongista hienostuneisiin korukirjailuihin. 

Vivier oli ainoa suunnittelija, joka sai suunnitella Diorille. Näyttelyssä on esillä yli 100 kenkää, jotka Vivier hänelle suunnitteli.


Vivier'n   jännittävimmät kokeilu kohdistuivat korkoihin, joista parhaiten tunnettu lienee sisäänpäin kaartuva “comma heel” tai Virgule (pilkku), vuodelta 1963.Näyttely on avoinna nahkamuseossa 2.11.2014 asti. 
DLM Deutsche Ledermuseum Offenbach eli Saksan nahkamuseo yhdistää kolme eri museota saman katon alle: Saksan kenkämuseon, taideteollisuusmuseon ja etnologisen museon.  Museo on pieni helmi historiallisten museoiden joukossa.

Offenbach sijaitsee aivan Frankfurtin lähellä, sen eteläpuolella. Älä sekoita  Offenbachia Offenburgiin! Jälkimmäinen sijaitsee Schwarzwaldissa.


Deutsches Ledermuseum

Frankfurter Str. 86, Offenbach

    Roomalaisen sotilaan jalkine, 1. vuosisata j.Kr.

Pariisi, 1870


 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti