keskiviikko 16. helmikuuta 2022

Kaikkea on, myös rahaa

Ei, tuulivoima ei ole elämäni tärkein asia. Kirjoitan tuulivoimasta, koska itse jouduin tuulivoimapakolaiseksi. Jota asiaa pidin sitä ennen vain mielikuvituksen tuotteena.

Aiemmin olen kirjoitellut omista kokemuksista Saksassa. Kaikenlaisia kummallisia asioita tuli vastaan, elämä on ollut varsin vauhdikasta. Esimerkiksi tämä rikas mies: http://pipa01.blogspot.com/2012/03/ei-sita-koskaan-tieda-kenet-sita-tapaa.html

Siellä samaisessa Horstin kylässä tämä samainen toimeksiantajani, rakennusfirman omistaja, tuli kerran paikallisesta kirkosta, jossa hän oli ollut hautajaisissa. Hautajaiset Saksassa ovat milloin vain, eivät vain lauantaisin kuten Suomessa, ja niihin saavat lähisukulaiset yleensä vapaata työstä. Hän kuitenkin kertoi asiasta minulle siksi, että oli ollut hautajaisissa ainoa osallistuja papin ja kanttorin lisäksi. ”Miten niin yksin”, minä kysyin. Hän kertoi, että kyseinen vainaja oli eläessään elänyt hyvin vaatimattomasti ja oli ollut köyhänoloinen, joten kaikki olettivat hänen olleen suuressa rahapulassa. Sellaista elämässä sattuu, silloin ei ymmärrettävästi ole kylällä kovin suosittu, joten tämäkin mies oli elänyt kuin eristyksissä muista ihmisistä. Toimeksiantajani rakennusmiehenä tunsi hänet, koska oli joskus joutunut auttamaan ihan konkreettisissa asioissa.

Ainoa läsnäollut hautajaisissa. Ei edes sukulainen. Mutta sitten hän kertoi, että olikin osoittautunut, että tämä mies oli ollut kauan sitten naimisissa ja että hänellä oli poika. Hän oli eronnut aikoja sitten eikä vaimo ollut halunnut olla hänen kanssaan missään tekemisissä. Sellaistakin sattuu. Mutta sitten oli myös käynyt ilmi, että tällä miehellä olikin oikeasti monien miljoonien omaisuus, ja tietenkin tämä yksi poika oli sen perijä.

En tiedä, löytyikö perijää mistään, etsintä jäi kesken kun muutin pois. Mutta se tiedän, että joskus se, mitä me näemme, on vain osatotuus. Ei pidä tuomita ihmistä sen perusteella, mitä luulemme tietävämme. Aivan kuten myös tuossa yllä linkittämässäni jutussa. 

Tai tässä: http://pipa01.blogspot.com/2012/07/tilauksia-asunto-luzernista.html

 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti