sunnuntai 19. joulukuuta 2010

Joulumarkkinat

Kaikissa kaupungeissa Saksassa pidetään adventtiaikana joulumarkkinat, marraskuun lopulta jouluaattoon. Isoissa kaupungeissa joka päivä aina myöhään iltaan asti. Pienissä usein vain viikonvaihteessa. Suuri osa pienten käsityöläis- ja taidekäsityöläisten myynnistä tulee juuri näiltä markkinoilta joulun alla.

Minäkin olen osallistunut eri joulumarkkinoille suomalaistuotteiden kanssa suomalaisyritysten nimissä. Suomalaiset tosin eivät tunnu oikein ymmärtävän, mikä valtava myyntipotentiaali juuri joulumarkkinoilla Saksassa on ja millaisen palveluksen olen heille tehnyt.

Joulumarkkinoilla on paljon pieniä kojuja ja siellä voi ostaa paljon kaunista tavaraa sekä erilaisia leivonnaisia ja makeisia. Kojujen välissä makkara-, vohveli- ja glögikojuja. Koska on talvi ja yleensä joko koleaa tai hyvin koleaa tai peräti pakkasta ja lunta, paikkakunnasta riippuen, lämmin maustettu punaviini, Glühwein lämmittää mukavasti. Markkinoilla esiintyvät myös monet paikalliset laulajat ja soittajat ja soittokunnat. Yritykset ja ryhmät tekevät retkiä joulumarkkinoille tai sopivat treffeistä siellä.

Alun perin joulumarkkinoiden tarkoitus oli varustaa väki talven varalle kaikella mitä talvella tarvittiin.Tunnetuin joulumarkkinapaikkakunta Saksassa lienee Nürnberg, josta yllä oleva kuva. Ehkä tunettu on myös Dresden. Sanoisin, että missä hyvänsä kaupungissa kannattaa ehdottomasti käydä joulumarkkinoilla - myös matkustaen Suomesta asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti