keskiviikko 15. joulukuuta 2010

Lappeenrannan kaupunki myy kiinteistöjäänJoskus saa todeta, että oli selvänäkijä.

Teimme kesällä Lappeenrannan kaupungille tarjouksen lakkautetusta koulusta Tiedonjyvän koulutuskeskukseksi. Tarjosimme kaupungille vähemmän rahaa mutta enemmän työpaikkoja ja sitä kautta verotuloja. Olimme tehneet laskelmat siitä mitä meidän kannattaa maksaa ja mitä koulun remontti sekä ylläpito tulisivat maksamaan. Tunnen paikalliset olosuhteet hyvin, olimme tarkkaan ottaneet selvää mitä kannattaa tarjota. Itse olen käynyt kansakouluni juuri tuossa rakennuksessa, luokkatoverinani apulaiskaupunginjohtaja... Tarvitsemme koulutiloja, luokkia, kansainvälisen yritysakatemia tarpeisiin.

Kyseinen lakkautettu koulu oli ollut myynnissä neljä vuotta, ilman yhtään tarjousta. Juuri samalla viikolla, kun kävin viemässä tarjouksen kaupungille, ilmestyi toinenkin tarjous, lähes kolme kertaa korkeammalla hinnalla kuin meidän tarjouksemme.

Tämä toinen sitten sai koulun. Epäilimme kovasti tarjotun hinnan järkiperäisyyttä ja olimme melko varmoja, että pianhan koulu on taas myynnissä. Kesti peräti neljä kuukautta, kun koulu – viime perjantain lehtiuutisen mukaan – tuli uudelleen myyntiin. Vain himppusen alemmalla hinnalla kun mitä edellinen, luopunut ostaja oli siitä tarjonnut.

Nyt me sen sijaan emme sitä koulua enää halua emmekä tarvitse. Teimme omat johtopäätöksemme tilanteesta, olemme hankkineet tontin ihan kyseisen koulu lähistöltä ja rakennamme nyt sinne…
Koulutuskeskus tulee olemaan kansainvälinen management academy, siellä pidetään liikealan kursseja ja koulutuksia yrityksille ja yksityisille, oppilaat tulevat joka puolelta maailmaa. Ensimmäisistä kursseista on sovittu. Työtä tehtään yhdessä yhdessä EPOA:n kanssa.
http://www.epoa-net.eu/40919.html. Tuomme Lappeenrantaan lisää kansainvälisyyttä ja mainetta.

Selvästikin koulukaupan perunut ostaja olikin meille bisnesenkeli, kun tuli väliin ja säästi meidät ylimääräisiltä kuluilta.

Tiedonjyvä kouluttaa. www.tiedonjyva.com

Muistan oikein hyvin, millaista vastatuulta sai aikoinaan, joskus 80-luvun lopulla Saksassa perustettiin Allensbachiin Lake Constance Business School. Perustajille naurettiin ja heitä pidettiin vallan kaistapäinä ja sanottiin, ettei tuota laitosta saa millään kannattavaksi. Perustajat eivät välittäneet vaan jatkoivat työtä. Nyt laitos on hyvin arvostettu ja vaikutusvaltainen koulutuskeskus.

Lappeenranta on jo nyt kansainvälinen kaupunki Pietari-Helsinki akselilla, itse asiassa paljon lähempänä Pietaria kuin Helsinkiä. Asiaamme auttavat olemassa olevat yliopistoyhteydet Venäjälle, kansainvälinen lentokenttä ja kansainvälinen satama.

Tarjosimme myös kesällä paikalliselle kyläyhteisölle toimitiloja ja yhteistyötä. Ei kelvannut. Taipalsaarelaisille olisi kelvannut. Kateuttako? Se on suomalaisten kansantauti, kuten on itsetunnon puutekin. Eihän muuten mitään maabrändejä tarvittaisi.
Nyt sitten, jos jotain haluavat, samat palvelut ovat heille maksullisia. Ja samat toiminnat ja rahoitusapu ja ehdottamamme yhteistyökuviot, kesäteatteri mukaan lukien, tehdään muualla...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti