lauantai 4. joulukuuta 2010

Tulkaa kaikki kanssamme kirkkoa rakentamaan!
Kalajoki on Suomen suosituin matkailukohde. Kalajoen seutu panostaa matkailuun, kasvavana turistiryhmänä venäläiset. Kalajoen Hiekkasärkillä on menopaikkaa vaikka minkälaista, mutta ei yhtäkään paikkaa missä voisi rauhoittua.

Perustimme Ari Keronen, venäläinen kuvataiteilija Olga Orell ja minä 18.11.2010 Kalajoen ortodoksisen rukoushuoneen kannatusyhdistyksen ja veimme sen kaupparekisteriin. Nimeksi kappelille päätimme laittaa Bogoródica, Богородица (suomeksi Jumalan äiti). Keskustelimme tsasounan rakentamisesta Kalajoen Hiekkasärkille Oulun ortodoksisen seurakunnan kirkkoherran kanssa, joka piti sitä hyvänä asiana. Jätimme Kalajoen kaupungille anomuksen tontista. Kirkkoherra oli kertonut metropoliitta Panteleimonille asiasta, ja hän tulee nyt meitä tapaamaan 17.12.2010 Kalajoelle. Tällä välin Olga on keskustellut asiasta paikallisten venäläisten kanssa, jotka kaikki puoltavat ajatusta. Kaikille yhdistyksen jäsenille pidetään tiedotustilaisuus Kalajoella 27.12.2010.

Tervetuloa jäseneksi tai kannattajajäseneksi! Ilmoittautua voi minulle – sihteerille: bsa@tza.de. Jäseniltä ei peritä ensimmäisenä vuonna jäsenmaksua lainkaan, ja senkin jälkeen se tulee olemaan hyvin nimellinen summa. Kannattajajäseniltä sen sijaan odotamme lahjoitusta, oman talouden ja tilipussin mukaan. Kannattajajäseniä voisivat olla kunnat, kaupungit, yhteisöt ja yritykset, tietenkin myös yksityishenkilöt. Avustuksia tulemme anomaan julkisilta tahoilta kuten EU:lta.

Tällainen rukoushuone on rakennettu yksityisesti Kausalaan (kuva alla), ja siitä on juuri tullut ortodoksikirkko. Ylhäällä oleva kuva on minun piirtämäni kuva Laatokan rannalla sijaitsevasta Pitkärannan kirkosta – vaikkapa tällainen saattaisi Kalajoen tsasounasta tulla.Tsasouna ei tietenkään vain venäläisiä varten, vaan kaikille jotka tuntevat tarvetta ja halua rauhoittua, rukoilla tai hiljentyä. Minäkään en näes ole ortodoksi, mutta kannatan ehdottomasti ekumeeniaa ja yhteistyötä. Rukoushuoneella ei myydä mitään muuta kuin kynttilöitä ja ehkä postikortteja, kioskit Särkillä ovat muualla.

"Tilaukset" tuppaavat toteutumaan.

Siis kirkkoa kanssamme rakentamaan, tai ainakin asiaa puoltamaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti