torstai 15. tammikuuta 2015

Suomi-brändi

Tämäkö on Suomi-brändi?
 
"On lottovoitto syntyä Suomeen." Suomessa on paljon väkivaltaa ja tehdään paljon henkirikoksia. Väkivalta on noin kaksi kertaa niin yleistä kuin Euroopassa keskimäärin. Kouluampujat olivat ihan suomalaisia. Itsemurhatilastoissa Suomi on Euroopan kärkipäässä.  Alkoholi on Suomessa suurin kuolinsyy, mutta se naamioidaan usein kuolinsyyraportissa esimerkiksi sydäninfarktiksi tai tapaturmaksi.

Maassa maan tavalla? Pitäisikö maahanmuuttajien sopeutua Suomeen ja tehdä kuten suomalaiset? Ei tässä kohdin pidä. Olen kyllästynyt siihen, että aina niputetaan ihmiset ryhmiin jonkin asian perusteella. "Kaikki maahanmuuttajat ovat sosiaalipakolaisia." "Kaikki muslimit ovat terriristeja." Vaiko mieluummin: "Kaikki suomalaiset ovat juoppoja"?

Muslimit eivät syö sianlihaa eivätkä juo alkoholia, eivät siis kasvata sikataloutta eivätkä valtion kassaa Alkon kautta. Eivät siis myöskään kuole alkoholiin. Joka kymmennen yrityksen Suomessa perustaa maahanmuuttaja.

Jos et usko, niin lue lisää:


2 kommenttia:

  1. Suomi on maa, jolla oli potentiaali olla vaikka maailman paras maa, mutta jossain kohtaa jotain on mennyt pieleen ja ei tämä ihan lottovoitolta nykyisin tunnu! Toki, minne tahansa pohjois-/keski-Eurooppaan syntyminen lienee lottovoitto globaalissa mittakaavassa mutta Suomessa alkaa olla sen sortin ongelmia, että moni muuttaa ulkomaille todennäköisesti paremman elämän perässä. Oli se sitten taloudellisesti tai sosiaalisesti parempaa; Suomessa ei vielä tiedetä oikein mitä ajatella globalisoitumisesta ja sen mukana tuomista asioista, oli kyseessä sitten maahanmuutto tai kansainvälinen kilpailukyky, ja sehän näkyy. :/

    VastaaPoista
  2. Onneksi tilanne ei ole aivan noin epätoivoinen, mutta toki pienessä massa korostuvat aina niin hyvät kuin huonotkin puolet. Onneksi saamme tänne edes noita maahanmuuttajia luomaan uutta yrittämisen kulttuuria, jos kerran omalla porukalla emme onnistu.

    https://kickoflife.wordpress.com/2015/07/08/brandina-suomi/

    VastaaPoista