maanantai 23. huhtikuuta 2012

Quiche lorraine, Lothringenin kinkkupiiras




Kinkkupiiras (Quiche Lorraine)

Maku 3/2003

Laatinut: Helena Saine-Laitinen

Valmistusaika: Aktiivinen 30 min Passiivinen 30 min
Kinkkupiiras eli Quiche Lorraine
8 palaa

Pohja
100 g voita
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
3 rkl vettä

Täyte
1/2 kpl purjoa
300 g saunapalvikinkkua
2 dl ruokakermaa
1 1/2 dl ranskankermaa (rasvaa 28 %)
3 kpl munaa
150 g emmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)
1/2 tl mustapippuria
1 rkl tuoretta timjamia (silputtuna)

Aika tavallinen tarjottava Etelä-Saksassa ja alemannien asuinalueilla.
Ja miten se tehdään, sen voi lukea tästä blogista.
http://www.blogger.com/img/blank.gif

Missäkö on Lothringen? Ranskassa, nykyisin. Siellä on 2,3 miljoonaa asukasta.



Sekin on alemannien asuttamaan aluetta. Historian kulku on vain vienyt sen seudun samoin kuin Elsassin saksankielisestä alueesta ranskankieliseksi. Tosin paikallisten vanhempien ihmisten kuulee puhuvan saksaa edelleenkin, tai oikeammin ranskansekaista vanhaa saksaa. Lotringen rajoittuu idässä Saksaan ja pohjoisessa Belgiaan ja Luxemburgiin. Sieltä löytyvät ensimmäisen maailmansodan kovat taistelut sekä suuret sankarihautausmaat. Elsass-Lothringenin maakunnan pääkaupunki on Strasbourg, mutta Lothringenin hallintokaupunki on varsin komea noin 120.000 asukkaan kaupunki Metz. Me, siis minä ja suomalaiset metsäkoneurakoitsija-asiakkaani mentiin "metsiin"... :-)
Ainoa Suomessa tunnettu lothringenilainen taitaa olla Particia Kaas?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti