lauantai 15. maaliskuuta 2014

Liikenne ja hampurilaisateriat. (Autonhakujuttuja 9)


Kävinhän minä tässä välissä Saksassakin, peräti kaksi kertaa. Lomalla ja työmatkalla. Ja ajoin autoa joitakin tuhansia kilometrejä. Ja aina silmiin pistävät samat asiat.


Liikennekulttuuri. Saksassa liikenne on nopeudesta huolimatta joustavaa ja suhteellisen kohteliasta. Todennäköisesti ei pääsisikään mihinkään, jos joku koko ajan töppäilisi liikenteessä. Ruotsissa on sekä mahtavan hyvä teiden kunto että väki kohteliasta liikenteessä. Heti kun pääsee Suomeen, joutuu tappelemaan tilastaan liikenteessä. En ole vieläkään käsittänyt, miksi näin on. Onko suomalaiset pelkästään juntteja? Onko ajokoulutus pielessä? Hinnat. Ostin kolmena päivänä peräkkäin saman ruuan: burgerin ja ranskalaiset käsittävän aterian, ihan vain verratakseni näiden maiden burgereita. Kaikissa oli mukana juomana kola. Saksassa ateria maksoi 4 euroa. Ruotsissa 6. Suomessa 7, sillä erotuksella, että Suomessa ranskalaisia oli puolet vähemmän kuin Saksassa ja Ruotsissa. Kun kerran Suomi on perunoiden luvattu maa, niin miksi oli näin? 

1 kommentti:

  1. Liikennekulttuuri, joo, Suomalainen junttius ja itsekkyys näkyy ensimmäisenä, kun laivasta ajaa Turussa ulos. Alkaa suoraansanoen kyrsiä, heti. Peltipoliisit vilkkuu, mitään joustoa ei ole, "Minulla on ajokortti, saan ajaa 60 km/h 100 km/h alueella" jne. Autobahnat, ne on vaan niin kivoja. Ehkä Suomalainen maalaiskulttuuri näkyy liikenteessä.. Kumma kyllä, toissakesänä ajoin 10.000 km lenkin euroopassa, ja ainoa peltipoliisi oli Baselissa.

    VastaaPoista