perjantai 7. joulukuuta 2012

Nikolaus, Nikolauksia


"Kreuzlingenin nikolaukset antavat lahjoja Konstanzin lapsille

12. 12. 2010 | Teksti: Fritjof Schultz-Friese 
 
Kaupunkimarkkoinnin kutsumana Myran piispa tuli joulupukkiensa ja Ruprecht-renkinsä, aasinsa ja pikkutonttojensa kanssa Baden-Württembergin toiseksi suurimmille joulumarkkinoille

KREUZLINGEN / KONSTANZ. fsf / 

On jo vuosien takainen joulunalusperinne, että Konstanziin Konstanzin kaupunkimarkkinoinnin kutsumana Kreuzlingenista tulivat pyhät Nikolaukset piispoineen, punatakkisine pukkeineen sekä myös renki Ruprecht ja aasit sekä pienet apulaistontut. He tulivat kulkueena Hussenstrassen historiallisen portin kautta. Sieltä he menivät Augustiinien aukiolle, Ruusutarhaan – ja kanslerinkadulle. Konstanzin vanhan raatihuoneen pihalla piispa nousee lasten saattelemana korokkeelle. Jouluisen runon luettuaan lapset saivat suklaata ja piparkakkuja. Petershausenin musiikkiyhdistys Eintracht säesti tapahtumaa."

  …………………..

Näin se aina menee. Kreuzlingen ja Konstanz ovat oikeastaan sama kaupunki, paitsi että ne ovat eri valtioissa. Joulukuun kuudes on Nikolauksen päivä. Oli varsin vaikeaa juhlia itsenäisyyspäivää Saksassa tuon samanaikaisen lasten juhlan takia. 

Renki Ruprecht tulee aina Myran piispan eli joulupukin kanssa risuvitsoineen pelottelemaan lapsia, että jos eivät ole kilttejä, eivät saa lahjoja. Joululahjat annetaan kyllä aattona; joulukuun kuudentena jaetaan makeisia, keksejä ja mandariineja.  

On hauskannäköistä, kun pukkeja on kymmenittäin kadulla samanaikaisesti. Selitäpa siinä sitten lapsellesi, että joulupukki asuu Korvatunturilla!

Hm... nämä kuvan Myran piispat puolestaan ovat vain suklaisia. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti