sunnuntai 1. elokuuta 2010

Onnistuneen maahanmuuton aakkoset: H niin kuin huumori

Kun ajatellaan huumorin tärkeyttä, kun asutaan ulkomailla, mieleeni tulee aina yksi tapahtuma.

Asuimme toisessa maassa, ja menimme ystävien kanssa ravintolaan. Meitä oli kuusi, mutta tarjoilija toi vain yhden ruokalistan. Kysyimme kohteliaasti, voisimmeko saada useampia kappaleita. Hän katsoi meitä kuin olisimme olleet päästämme vialla ja sanoi: ”Miksi? Nehän ovat kaikki samanlaisia.”

Yhä vieläkin me nauramme kun muistamme tuon jutun. Sen jälkeen on ollut niin kovin monta juttua ja tapahtumaa asuessani ulkomailla, ja ainoa tapa selvitä niistä on ollut huumori. Juuri siksi valitsin tähän kirjoitussarjaan H-kirjaimen edustamaan huumoria.

Huumorilla on helpompaa selvitä turhauttavista ja painostavista tilanteista. Se aiheuttaa heti kuin tyhjiön, joka imee kaiken kiukun ja harmin ja joka saa aikaan helpottuneen tunteen ja uskon siihen, että kyllä tästä jotenkin taas selvitään. Koska näitä harmillisia tilanteita tuntuu tapahtuvan enemmän ulkomailla asuessa, huumori voisi olla se ase, jota voisi käyttää säännöllisesti.

Niin siis, seuraavalla kerralla, kun olet turhauttavassa paikassa tai tilanteessa, ajattelepa lempihumoristiasi. Mitä hän sanoisi, mille nauraisi, millä tavalla?

http://globalcoachcenter.wordpress.com/2010/07/21/a-to-z-of-successful-expatriation%E2%84%A2-h-is-for-humor/
Copyright © 2010 by Global Coach Center

1 kommentti:

  1. Kirjoitat mukavasti, olen jo pidempään seurannut blogiasi.
    Hienoa lukea, miten muualla maailmassa eletään.

    VastaaPoista