maanantai 18. maaliskuuta 2013

Schwerinin linna


Tällaisen kuvan sain aamulla s-postiini.


Schwerinin linna on todellakin pohjoisen Saksan Mercklenburg-Vorpommernin osavaltion helmi. 

Linna on romanttisen historismin herkullisin tuote - paitsi jos ei nyt sitten oteta mukaan Neuschwansteinin linnaa Baijerissa. Linna rakennettiin 1845-57 Mecklenburg-Schwerinin suuriruhtinaiden residenssiksi. Aiemmin paikalla oli svaalilainen vanha linna. Uusrenessanssityylinen linna muistuttaa Ranskan Loire-laakson linnoja. 


Upeat asuin- ja juhlatilat, niiden joukossa kruunusali ja esi-isien galleria suorastaan tyrmistyttävät koristuksillaan. Lattiat ovat puumosaiikkia. Linnassa toimii kolmessa kerroksessa museo, jossa maalauksia, veistoksia sekä taidekäsityötä, etupäässä 1800-luvulta. Meissenin ja KPM:n posliinia on myös esillä, samoin kuin suuri kokoelma metsäsys- ja koristeaseita. 


Schwerin on Saksan pohjoisimman osavaltion pääkaupunki.  Mecklenburg-Vorpommern muistuttaa luontonsa puolesta suuresti Suomea järvineen ja metsineen.


Vuodesta 1990 alkaen linnassa on kokoontunut Meckenlenburg-Vorpommernin osavaltion parlamentti. 

- Tutumpi kaupunki suomalaisille taitaa olla Rostock, joka sekin on Itämeren rannalla samassa osavaltiossa.   Ja varsinkin tuttu lienee Sari Bernerin viina-/viinikauppa? :-)1 kommentti:

  1. Olen lähdössä katsomaan tätä linnaa 19.4.2016 Kristina Cruisesin risteilyllä. Neuschwansteinin kävin katsomassa lapsieni kanssa jo 1980-luvulla. Odotan innolla ja kameran akku täyteen ladattuna.

    VastaaPoista