keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Syntyminen Suomeen ei olekaan loton pääpotti

Aamun ensimmäiseksi tänään työpaikalle ajaessa kuuntelin "Yle puheen" ohjelmaa. Siellä kerrottiin Aamulehdessä julkaistusta uutisesta, jonka mukaan ei olisikaan lottovoitto syntyä Suomeen
Alkuperäinen The Economist-lehden juttu löytyy täältä

Sveitsistä itse olisin kyllä samaa mieltä. Hyvä maa, siellä on hyvä elää. Mutta: moni asia on Sveitsissä täysin toisin kuin täällä (tai Saksassa): 40 tunnin työviikko ja vain kaksi viikkoa vuosilomaa...!

.........................................


Päivitetty 1.1.2013 19:03, julkaistu 1.1.2013 18:37

The Economist: Suomeen syntyminen ei olekaan loton pääpotti - katso mihin kannattaa syntyä

Kuva: Raimo Iso-Ettala
Aamulehti
The Economistin mukaan Sveitsiin syntyminen on lottovoitto vuonna 2013.


Suomeen syntyminen on lottovoitto, sanotaan. The Economistin mukaan moni maa menee kuitenkin Suomen edelle, kun tarkastellaan missä päin kannattaisi oikeasti maailmaan putkahtaa. Syntymisloton pääpotti menee tällä kertaa Sveitsiin.

The Economist Intelligence Unit on laskenut, minne vuonna 2013 kannattaa syntyä. Raportin elämänlaatuindeksi perustuu useiden tyytyväisyyskyselyiden tuloksiin siitä, kuinka onnellisiksi ihmiset olonsa kokevat eri maissa.

Ykkössijalla on Sveitsi, toisena Australia ja kolmantena Norja. Suomi on indeksin mukaan sijalla yksitoista. Länsinaapuri Ruotsi ylsi sijalle neljä.

Rikkaus auttaa asiaa enemmän kuin mikään muu, mutta myös muita vaikuttavia tekijöitä löytyy.
Tutkimuksessa on otettu huomioon myös esimerkiksi rikollisuus ja luottamus julkisiin instituutioihin. Kaiken kaikkiaan huomioon otettiin 11 tekijää, joista osa on muuttumattomia tai hitaasti muuttuvia. Tälläisia ovat vaikkapa maan sijainti, väestö sekä kulttuuriset ja sosiaaliset ominaispiirteet.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti