lauantai 2. helmikuuta 2013

Rondodrom - liikuteltava lasi-iglu SveitsistäHarmi, ettei yksikään suomalainen taho tarttunut tarjoukseen.
Sveitsiläinen firma tekee lasisia kokous- ym. tiloja. 

 


Rondodrom antaa ideoille uutta tilaa!

Baari, tapahtumapaikka, näyttelytila, myyntitila. Näkyvästi esillä, ja kuitenkin suoja tuulta ja säätä vastaan.  Tunnelmaa riittää! Varmaa on, että Rondodrom vetää väkeä! 

Varsinkin hiihtokeskuksissa Sveitsissä Rondodrom on lyönyt itsensä läpi. Siellä tapahtuu: on kahvilaa, hotelliaulaa, biletystä, konsertteja, myyntiä. Rondodromissa on tilaa jopa 150 henkilölle!  Peruskoot: läpimitta 8 tai 20 metriä. 

Helppo asentaa mihin hyvänsä ja helppo purkaa. Sopii siis lyhyt- ja pitkäaikaisiin tapahtumiin. Vitsi onkin juuri tässä: siirrä jonnekin muualle. Ei rakennuslupaa…

Rondodrom AG:n perustivat vuonna 2000 sveitsiläiset Kurt ja Peter Zuberbühler. Nykyisin firmassa on 25 työntekijää. 


 
Kuva: Gommiswald kesällä Kuva: Gommiswald ja hiihtokeskukset


Tuolloin, kun Zuberbühlit toivat iglunsa markkinoille, kävin muutaman kerran suomalaisten kiinnostuneiden kanssa heidän luonaan.  Gommiswald ei ollut minun kotoani kovin kaukana Sveitsissä. Kuitenkaan kenelläkään ei ilmeisesti Suomessa ollut tarpeeksi rahaa, olihan juuri päästy lamasta... Mietimme muutamankin suomalaisen kanssa markkinointia, mutta mikään ei johtanut mihinkään. Turismi Suomessa on mielestäni monessa suhteessa verrattuna Keski-Eurooppaan aivan lapsenkengissä - paljon kokouksia, vähän toimintaa. Lappilaisilta puuttuvat asiakaspalvelutaidot. Suomalaisilta puuttuu kielitaito... venäjää tarvitaan. Ei voi muuta kuin toivoa, että pakkoruotsi joku päivä korvataan käytännönläheisimmillä kielillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti