tiistai 4. helmikuuta 2014

Muuttoni "pohjoiseen"

Muutin vuonna 2006 "hopladihopekstemporeheissanjamenox" yhdestä Saksan eteläisimmistä kunnista yhteen Saksan pohjoisimmista kunnista.


 Vaatimukset Puuseppa-hankkeen koordinaattoriksi olivat markkinointikokemusta, esiintymiskykyä ja hyvä saksan ja suomen taito, ja vielä kummallinen kolmas vaatimus: kotipaikka Steinburgin piirissä Schleswig-Holsteinissa. Sehän järjestyi -  Minulle tarjottiin parisataa vuotta vanhaa peruskorjattua pientä taloa asunnoksi Horstissa, joka on viimeinen kunta Steinburgissa Hampuriin nähden. No, ensin kieltäydyin, en ollut muuttamassa mihinkään, enkä tuosta työstäkään oikein tiennyt. Ei se mitään, talon omistaja vuokrasi talon jollekin toiselle.

Pintaremontti oli tuolloin kesken ja omistaja ja uusi vuokralainen olivat sopineet keskenään remonttikuluista ja töiden aikataulusta. Vaan kuinkas kävikään. Uusi vuokralainen ei pitänyt sopimusta ja siksi sopimus purkautui.


Taas omistaja tarjosi minulle taloa uudelleen... Tällä kertaa vastasin "kyllä" - enkä ole sitä asiaa katunut. Kahdestaan sitten siellä pojan kanssa asuttiin ja monenlaista koettiin, kunnes elämä taas heitti muualle - Suomeen. No, eipähän elämä koskaan olekaan tylsää ollut...

Mitä sitten on "pohjoinen" onkin jo toinen tarina!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti