tiistai 23. marraskuuta 2010

SeuratoimintaaSaksalais-suomalainen seura, Deutsch-Finnische Gesellschaft e.V., on Suomen ystävien etujärjestö Saksassa. Jäseniä on tällä hetkellä noin 10.000. Jäsenet eivät suinkaan ole etupäässä suomalaisia, joskin heitäkin toki on.

Nimenomaan suomalaiset Saksassa pitävät seuran jäsenmaksua korkeana, mutta seuran tarjoamien etuisuuksien vuoksi kuitenkin pysyvät jäseninä.

Seura on jakautunut pääsääntöisesti osavaltioittain alaosastoihin, joilla jokaisella on oma johtokuntansa. Osavaltioiden sisällä sitten julkaistaan osavaltioiden omaa lehteä ja järjestetään alueellisesti toimintaa: kantapöydät kokoontuvat säännöllisesti, kulttuuritoiminta on vilkasta. Erilaiset runsaslukuiset konsertit, näyttelyt ja tasokkaat tempaukset kuuluvat sekä valtakunnan tasolla että alueellisesti ohjelmistoon. Seura julkaisee neljästi vuodessa ilmestyvää hyvin tasokasta ”Deutsch-Finnische Rundschau”-nimistä lehteä. Seuran piiristä löytyy ratkaisu melkein mihin ongelmaan hyvänsä.

Oppilasvaihto on nuorison kannalta ”se juttu”.

Itse olen ollut aktiivisena mukana kolmen eri osavaltion toiminnassa pitempiä ja lyhyempiä jaksoja. Baden-Württembergissä oli alaosaston rahastonhoitajana, Hessenissä vastuussa opiskelijavaihdosta ja Schleswig-Holsteinissa osallistuin kutsuttuna jäsenenä johtokunnan toimintaan. Nyt Suomessa osallistun aktiivijäsenenä sisaryhteisön, paikallisen Suomi-Saksa-yhdistyksen toimintaan.

DFG on Saksan kolmanneksi suurin saksalais-ulkomaalais-kulttuuriseura heti Saksa-Ranska ja Saksa-Britannia-seurojen jälkeen. Siinä asemassa sillä on Saksassa laajalti merkitystä sananvaltaa.

Henkilökohtaisesti suosittelen jäsenyyttä. Minulle se on antanut paljon. Myös työni kannalta jäsenyys on ollut varsin mielekästä.

www.deutsch-finnische-gesellschaft.de
www.dfg-portal.de

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti