sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Joulun pääkaupunki

Olisinpa väittänyt, että joulun pääkaupunki on Nürnberg. Mutta tämä kaupunki väittää olevansa joulun pääkaupunki… Ja myöntää täytyy, että totisesti, Strasbourgissa on joulun aikaan sitä jotain!

"Luulitko, että joulun todellinen keskus on Korvatunturilla joulupukin pajassa tai edes jossain päin Pohjolaa? Suomi ei ole ainut maa, joka on halunnut omia tittelin joulun ihmemaana, vaan sitä havitellevat monet muutkin. Joulun virallinen pääkaupunki ei suinkaan löydy Suomesta, vaan keskeltä Eurooppaa. EU-vallan keskuksessa oleva Strasbourg on jo vuosien ajan julistanut olevansa joulun virallinen pääkaupunki: Capitale de Noël.

Kaupungissa on vuosisatoja kestäneet jouluperinteet. Koko Euroopan joulumarkkinaperinteen uskotaan olevan lähtöisin Strasbourgista, missä ensimmäiset joulumarkkinat on pidetty katedraalin juurella jo 1570-luvulla. Sieltä perinne on levinnyt Saksan ja Ranskan kautta muualle Eurooppaan ja Suomeen. Markkinat ovat muuttaneet muotoaan ja kasvaneet vuosisatojen saatossa. Kaupungissa järjestetään yhä vuosittain joulukuun loppuun asti kestävät Christkindelsmärik-joulumarkkinat, jotka ovat yhdet Euroopan suurimmista ja parhaimmiksi arvioiduista joulumarkkinoista.

Täysin tyhjästä Strasbourg ei ole joulun pääkaupunki -titteliä itselleen ominut, sillä moni kaupunki kalpenee näiden joulukoristeluiden rinnalla."

©Johanna Juupaluoma, 26.12.2014, kp24.fi
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti