maanantai 5. lokakuuta 2015

Faktatietoa pakolaistilanteesta Saksassa


Baden-Württembergin SDP jakoi facebookissa tänään seuraavan tiedonannon.


Haluamme selventää muutaman asian.-Saavatko pakolaiset enemmän rahaa kuin Harz-IV-toimeentulotukea saavat?
Eivät. HARZ-IV-perustoimeentulotuki on € 399, lisäksi joitakin erityisavustuksia. Pakolaiset vastaanottokeskuksissa saavat korkeintaan € 359 ja siitä käteisenä korkeintaan € 143.

-Saavatko ”elintasopakolaiset” turvapaikan?
Eivät. Se on turvapaikkaoikeuden vastaista. Serbiasta, Albaniasta ja Kosovosta tulevien pakolaisten kielteisten päätösten määrä on 99%. Vertailun vuoksi: EU:n keskiarvo on 94%, Isossa Britanniassa 73%.

-Tyhjentävätkö pakolaiset valtion kassan?
Eivät. Vuonna 2015 investoimme noin € 5 miljardia pakolaisten vastaanottamiseen. Koko Saksan budjetti on noin € 300 miljardia. Pelkästään velkojemme korkojen maksuun käytämme tänä vuonna seitsemän kertaa enemmän kuin pakolaisten vastaanottamiseen.

-Ylittyykö sietokykymme?
Ei. Vastakysymys: Baarissa on 80 ihmistä. Sitten tulee yksi lisää. Onko kestokyky silloin ylittynyt?

-Voimmeko ottaa vastaan koko maailman?
Emme. Eikä koko maailma tänne haluakaan.

-Jäävätkö pakolaiset vastaanottokeskuksiin?
Eivät. Viimeistään kolmen kuukauden kuluttua heidät sijoitetaan eri puolille Saksaa.

-Ottaako Saksa yksin vastaan kaikki pakolaiset?
Ei. Absoluuttisina lukuina Saksa kyllä ottaa eniten pakolaisia. Väkilukuun suhteutettuna Unkari, Ruotsi ja Itävalta ottavat enemmän. Kansainvälisesti katsoen Turkin, Pakistanin ja Libanonin vastaanottamat pakolaismäärät ovat seitsennumeroisia lukuja ja ohittavat kaikki muut.

Ja vielä:
On selvää, että pakolaiskriisi on suuri haaste. Suuret haasteet selvitetään parhaiten siten, että selvitetään miten ne hoidetaan. Ketään ei auta, jos levitetään pelkoa ja eri kansalaisryhmät alkavat syyttelemään toisiaan.
Tänne tulee ihmisiä, jotka pakenevat kuolemaa, väkivaltaa ja kidutusta. Autetaan heitä. Me voimme sen tehdä.

Selvää tekstiä. Solidaarisuutta. SPD

1 kommentti:

  1. SPD on oikeassa. Saksalaisilla on ollut viimeisten 70 vuoden aikana useita suuria haasteita, mitkä he ovat hoitaneet menestyksekkäästi. Mitä enemmä tulee haasteita sitä enmmän kertyy oppia ja kokemusta. Tähän tilanteeseen ei varsinaiseti kukaan osannut ennakolta varautua, mutta nyt sitten selvitetään, miten se hoidetaan.

    VastaaPoista