sunnuntai 7. toukokuuta 2017

78% Schleswig-Holsteinin osavaltion asukkaista nukkuu huonosti
DAK*-raportti: 78% Schleswig-Holsteinin osavaltion asukkaista nukkuu huonosti
6.5.2017

78% !?
Tämä luku on Schleswig-Holsteinin osavaltion asukkaille varmasti tuttu, sillä: 78% väestöstä asuu maaseudulla.

Ei ihan jokaisen talon vieressä ole tuulivoimalaa, niin että tuo luku 78% saattaa olla suuntaa antavan sattuman oikku. DAK on tehnyt unitutkimuksensa vain ansiotyössä olevalle 35-65- vuotiaalle väestölle. Se tarkoittaa, että lapset ja nuoret jäivät tutkimuksen ulkopuolelle, aivan samoin vanhukset, sairaat tai ne, jotka eivät ole ansiotyössä. 

Jos siis lisätään kaikki edelliset väestöryhmät, siis juuri ne, jotka ovat kauimmin matalataajuisen, inframelun ja tärinämelun alaisia, voidaan nähdä, että unettomuus koskeekin paljon suurempia ihmismääriä. 

Aivan varmasti ansiotyötä tekevät joutuvat usein kärsimään sellaisesta unettomuudesta, joka johtuu monista työelämän aiheuttamista ongelmista, mutta monet eivät todennäköisesti edes tiedä, miksi eivät saa kotona nukutuksi, eikä kukaan kysy, missä ja miten he asuvat, milloin uniongelmat ovat alkaneet ja onko ympäristössä tapahtunut viime aikoina joku muutos. 

Sitä ei oikeasti halua varmaankaan kukaan edes tietää, sillä kukapa uskaltaisi asettua puhdasta, tervettä tuulivoimaa vastaan…

”Vain noin neljännes – 23% - ilmoitti nukkuvansa hyvin. Seitsemän vuotta sitten 54,2% ilmoitti nukkuvansa hyvin.” 

Varsin huomattavaa on mainittu suuri uniongelmien lisääntyminen viimeisen 7 vuoden aikana. Vuonna 2010 Schleswig-Holsteinissa oli 2675 tuulivoimalaa, joiden yhteenlaskettu teho oli 3014,98 MW. Seitsemän vuotta myöhemmin, vuoden 2016 lopussa siis, tuulivoimaloita oli 3585 ja yhteenlaskettu teho 6449 MW!

Sattumaa? Salaliittoteoria? Vai ehkä sittenkin aihetta etsiä syy ja miettiä tarkemmin?

Tuulivoimaloiden inframelusairaiden samoin kuin muista inframelua aiheuttavista teknisistä laitteista kärsivien kertomuksista näkyy, että eniten mainitut ongelmat ovat täysin samat ei vain Saksassa, vaan koko maailmassa.
Mielenkiintoista on nähdä, mitä Tanskan syöpäyhdistys on löytänyt tutkimuksessaan tuulivoimaloiden meluhaitoista, sillä Tanskassa tutkimus toteutettiin sairausvakuutusyksikön rekisteritutkimuksena.  Tutkimusta ei kuitenkaan ole vielä julkistettu, koska tulokset eivät ilmeisesti miellytä vaikutusvaltaisia tahoja. 


Kuva: Kieler Nachrichten


Lehdistö tästä aiheesta Saksassa: 

Schleswig-Holsteinin asukkaat nukkuvat huonosti

Rauhallinen yöuni? Monille Schleswig-Holsteinin asukkaille toiveuni – ainakin näin osoittaa uusi tutkimus. Asiantuntijat varoittavat unen puutteesta johtuvasta seurauksista terveydelle. 

Shz (Schleswig-Holsteiner Zeitung) varoittaa nimenomaan kroonisesta unen puutteesta johtuvista ongelmista artikkelissaan „Unettomana Schleswig-Holsteinissa“. 

„Kroonisesti huono uni on vahingoksi terveydelle. Jatkuva unen puute voi johtaa esimerkiksi mielialan muutoksiin ja jopa depressioon. Seurauksena  ammatillinen työkyky ja elämänlaatu laskevat. ”

ja

Insomnia lasketaan sairaudeksi. Sitä ovat nukahtamis- ja univaikeudet, huono unen laatu, päiväväsymys ja uupumus. Ekstrapoloituna näitä on Schleswig-Holsteinissa** noin 113.000. Vuoteen 2010 verrattuna luku on noussut 35-65-vuotiailla 31 prosenttia. ”Uniongelmat eivät ole enää vähäinen ongelma”, Lubinski sanoi. 

Lue koko artikkeli:Kieler Nachrichten, kirjoittaja Heike Stüben


Insomnia lisää kolminkertaisesti riskiä sairastua depressioon ja sydän- tai aivoinfarktiin.
Lisäksi tulee korkeampi työtapaturma- ja liikenneonnettomuusriski“, Professori Robert Göder, Kielin yliopiston unilaboratorion johtaja sanoo. Neljännes kaikista liikenneonnettomuuksista tapahtuu siksi, että kuljettaja nukahtaa. Hamburger Abendblatt
dpa
 
Yhä useampi Schleswig-Holsteinin asukas kärsii nukahtamis- ja uniongelmista, kertoo uusi tutkimus.
[…]
http://www.abendblatt.de/hamburg/article210358667/Rund-eine-Million-Schleswig-Holsteiner-schlafen-schlecht.html

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

*DAK-Gesundheit, aiemmin Deutsche Angestellten-Krankenkasse on Saksan vanhin ja nykyksin kolmanneksi suurin sairausvakuutusyhtiö. Siinä on noin 6 miljoonaa jäsentä. 

Saksassa ei ole terveyskeskuksia, vaan terveydenhuolto on järjestetty hajautetusti ja itsehallinnollisesti ja sitä tukevat monet toimijat. 

Saksan keisarikunta muodostui pienemmistä valtiokokonaisuuksista yhtenäiseksi kansallisvaltioksi tammikuussa 1871. Sosiaalilainsäädäntö oli Saksan valtakunnankansleri Otto von Bismarckin (1815-1898) yritys ratkaista teollistumisen myötä syntyneen työtätekevän väestön sosiaaliset ongelmat. Bismarck näki selvästi suurten sosiaalisten vastakohtien poliittisen räjähdysvoiman ja halusi vaikuttaa sitä vastaan, etenkin ottaakseen sosialistiselta liikkeeltä kasvuvoiman. Hän halusi näyttää, että nuorella valtiolla on antaa enemmän kuin vain työläisten poliittiset edustajat, ja halusi näin sitoa heidät toimimaan valtakunnan hyväksi. Sairausvakuutus syntyi vuonna 1883 ja seuraavana vuonna tapaturmavakuutus. Saksa on näin tehden toiminut mallina kaikille muille maille maailmassa. 


**Schleswig-Holsteinissa on 2,8 miljoonaa asukasta.
Inframelu-uhrien kokemuksia:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti