sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

Missä Saksa on kauneimmillaan


Katsokaapa kuvia Saksasta! Tämä sarja on osa DB mobil -lehden eli Saksan valtion rautateiden julkaisua. Lehden saa  matkustaessa pikajunassa. Siinä paitsi kerrotaan junista, niin myös tapahtumista ja elämänmenosta yleensä. Alla olevasta interaktiivisesta kartasta löytyy kuvia sadoittain, taltioituina eri seutujen ja paikkakuntien alle. 


 
 Esimerkiksi


 Insel Fehmarn, Ostholstein (Ferhmarnin saari, Itä-Holstein)
 
Kuvaajan Peter Lauberin kommentti: "Kotioveltani Pforzheimista aina Itämeren rannalle asti: Tämän pyörämatkan tein pari vuotta sitten. Kuvasin tämän suuren vehnäpellon Fehmarnin saarella. Kun muistelen tuota lomaa, mieleeni nousevat ensimmäiseksi: kalasämpylät! Niitä söin joka päivä jossain pikaruokapaikassa - ja muutenkin kalaa sen kaikissa muodoissa. Niin tuoretta ja herkullista! Se on parasta, mitä Pohjois-Saksassa voi syödä."


Kaiserstuhl, Baden

Kuvaajan Sina Schumacherin kommentti: "Otin tämän kuvan aamulla puoli kahdeksan korkealta viinitarharinteestä Ihringenissä Kaiserstuhlilla. Yksi viininviljelijä oli kutsunut minut pariksi päiväksi poimimaan viinirypäleitä - ja myös viikunoita, joita myös tuolla seudulla kasvaa, koska ilmasto on siellä välimerimainen. On hienoa nähdä, mitä kaikkea viinipelloilla kasvaa. Sadon otin mukaan työpaikalleni - josta kollegani kovin iloitsivat."Engenhahn, Rheingau-Taunus-Kreis

Kuvaajan Christian Müringerin kommentti: "Kaksi kertaa vuodessa seutumme kautta kulkee suuri lammaslauma ja viipyy joka kerta useita viikkoja. Silloin menen aina sitä kuvaamaan. Minun mielestäni tuo on ihanteellinen tapa kasvattaa eläimiä: lampaat ovat koko vuoden ulkona, vain erittäin kylmällä säällä ne ovat sisällä lampolassa. Jos kerran päättää syödä lihaa, on hyvä tietää, että eläimillä oli lajille sopiva elämä - ja näillä se todellakin on."
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti