lauantai 30. tammikuuta 2010

Toimintaa. Mars!

Taustalla Rhonda Byrnen "The Secret", "Salaisuus". Monet ovat kirjan lukeneet tai filmin nähneet. Kyse on vetovoiman laista: samanlaiset vetävät toisiaan puoleensa. Suomeksi sanottuna: vakka kantensa valitsee.

Yhteiset tekemiset, yhteiset mielenkiinnon kohteet yhdistävät. Suunnistajat löytävät toisensa. Muusikot löytävät toisensa. Kaikki tietävät tämän.

Tiesitkö myös, että kun kiinnität huomiosi johonkin, vedät sitä jotakin puoleesi. Kun käyt koeajamassa Bemarin, kiinnität siihen huomiosi. Haluat sellaisen. Ja saat, jos olet niin päättänyt, sillä alitajuntasi tekee työn puolestasi. Sitä saat mitä tilaat. "Tilaat", kuten olen aiemmissa teksteissäni kirjoittanut.

Tiedätkö miksi rukous on niin voimakas työkalu? Siksi, että kiinnität huomiosi siihen asiaan, jonka puolesta rukoilet. Ja Luoja vastaa kyllä! Tätä on muuten ihan tieteellisesti tutkittu ja todettu rukouksen voiman olevan olemassa, ja vieläpä varsin vahvana. Aikoinaan Saksassa asuessani olin tilannut uutiskirjeenä maailman tiedeuutiset, ja luin mitä kaikkea oli tutkittu ja mitä todettu todeksi. Sieltä tämä tieto, en vain valitettavasti muista nettilinkkiä enää. Muistaakseni se oli tiedejulkaisu "Bild der Wissenschaftin" uutiskirje.

Mutta! On se "mutta". Jos hoet kotona omassa sohvassasi vaikkapa vuorokauden ympäri: "Haluan rahaa, haluan rahaa" - niin mitä luulet että tapahtuu? Ei mitään. Ei yhtikäs mitään. Sinun täytyy tehdä jotain. Muuttaa tähänastista käyttäytymistäsi. Lähteä sohvaltasi, vaikkapa etsimään uutta toimeksiantoa tai työpaikkaa, tapaamaan ihmisiä, laitella ilmoituksia, tai mitä hyvänsä toimintaa. TOIMINTAA, AKTIIVISUUTTA!

Ensin tietenkin pitää tietää mitä haluaa, sen jälkeen voi ryhtyä toimeen.

Kaikki tietävät Harry Potterin. Sehän tulla tupsahti maailmaan itsestään. Vai eikö ehkä sittenkään... J.K.Rowling - kotiäiti - sai idean ja kirjoitti kirjan. Kirjoitti kirjan, siis toimi. Sitten hän lähti etsimään kustantamoa. Lähti, siis toimi. Hyvin monen epäonnistumisen jälkeen löytyikin kustantamo. Löytyi - koska Rowling ei epäonnistumisista huolimatta antanut periksi. Ja loput tarinasta tiedämme: hänestä tuli multimiljonääri.
Entäpä jos Rowling olisikin pysynyt sohvallaan? Kysynpähän vaan.

Saan usein kuulla moitteita mitä kaikkea minun olisi pitänyt tehdä. Aina vain silloin, kun olen saanut jotain aikaan. Maailma on sellainen: kun en tee mitään, kaikki hyväksyvät. Kun teen, saan kuulla kunniani. Asiakkaat eivät tietenkään moiti, he ovat tyytyväisiä, vain asian ulkopuoliset moittivat.

Tyhjän saa pyytämättäkin. Kateuden eteen pitää tehdä töitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti