sunnuntai 31. tammikuuta 2010

Lisäopetusta tuleville koneinsinööreille, rakkausasioissa

Saksalainen professori Christian Zielke kulkee omia teitään. Hän opettaa Giessenin ammattikorkeakoulussa liiketalouden viestintää, henkilöstöjohtoa ja henkilöstökehitystä. (Kommunikation in der Wirtschaft, Personalmanagement und Personalentwicklung). Koulutukseltaan hän on oikeustieteiden professori, ja filosofian maisteri (pääaineina kasvatustieteet, teologia ja sosiologia). Hänellä on varsin merkittävä työura hyvin nimekkäiden yritysten johto- ja konsulttitehtävissä. Nykyisin hänellä on näiden alojen opettamiseen keskittynyt yritys, ja hän kuuluu Saksan kuuluisimpiin ja kysytyimpiin liiketalouden alan puhujiin ja kouluttajiin. Hän on henkilökohtainen kontaktini Xing-liikeportaalissa, josta syystä siteeraan tähän asiaa yhdestä hänen luennoistaan.(Saksalaisia et juurikaan löydä LinkedIn:istä, heidät löydät Xingistä. Jos haluat tehdä kauppaa saksalaisten kanssa, mene sinne. )

FAZ:in, Frankfurter Allgemeine Zeitungin, Saksan suurimman päivälehden toimittaja Julia Ranniko, kirjoittaa 22.4.04 näin:

Hyvä seksi on Christian Zielkelle pelkkä pään asia. On olemassa visuaalinen ihminen, joka osaa arvostaa kauniita alusvaatteita ja kynttilänvaloa. Toisilla taas on tunne etusijalla, toisilla kuulo. "'Ota selville, mitä itse tarvitset ja mitä kumppanisi tarvitsee - ja käytä sitä tietoa sitten", sanoo Gießen-Firedbergin ammattikorkeakoulun opettaja Zielke jännittyneenä kuuntelevalle yleisölleen. Havainnollistaakseen oppimateriaan Zielke näyttää luentosalissa seksifilmin. Siellä missä tavallisesti näkyy monimutkaisia matemaattisia kaavioita, näkyykin pari, joka puuhailee yhdessä keittiön pöydällä ja kylpyammeessa.

"Elämänkoulussa" tulevat koneinsinöörit, tietoteknikot ja liiketalouden opiskelijat saavat opetusta rakkaudessa, seksissä ja elämänhallinnassa. "Minun opiskeluaikanani ei minulle kukaan kertonut, mitä pitää tehdä, jotta tulisi onnelliseksi ja varakkaaksi", Zielke puolustelee aloitettaan. "Yliopistojen opetus on hyvin yksipuolista." Ammatissa menestymiseen tarvitaan vain noin kymmenen prosenttia opitusta tiedosta. Ne muut 90 prosenttia voi opetella esimerkiksi Zielken "elämänkoulussa"- ja oppia esimerkiksi flirttailun taito, miten selvitä pettymyksistä ja miten tulla rikkaaksi. Kaiken tämän voi oppia käyttämällä liiketalouden ja johdon tekniikkoja, lupaa tämä liiketalouden ja viestinnän professori.

Opiskelijat ovat huvittuneita, kun kuulevat, että omat hyvät puolet pitää määritellä "tuotteiksi" ja tulevat kumppanit "tavoiteryhmäksi". Hilpeyttä herättää varsinkin se, kun Zielke esittää luettelon siitä, millainen tulevan kumppanin tulisi olla - joka sisältää myös tulot ja elopainon. Kun hän puhuu siitä, mitä konkreettisesti pitää tehdä, opiskelijat kuitenkin tekevät ahkerasti muistiinpanoja. Kolmena iltana viikossa haku päälle, useita kandidaatteja tarkempaan syyniin, ja vanhat jutut pitää kokonaan unohtaa. Jos tekee tarkasti suunnitelmansa mukaan, niin "viimeistään joululahjaksi se toivottu kumppani kyllä ilmestyy".

Myös flirtin jälkeistä arkielämää varten 42-vuotiaalla luennoitsijalla on patenttiresepti. Jotta arki ei tappaisi suhdetta, tarvitsee vain täyttää kumppanin arvot. Mikä toiselle on tärkeää - seikkailu, harmonia, taloudellinen turva? "Kun tunnet ihmisen arvot, tiedät ne nappulat, joita pitää painella, että teet hänet onnelliseksi."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti