maanantai 22. huhtikuuta 2013

Vielä perunaa

Kirjoittelin ystävälleni naamakirjaan, että en kestä enää suomalaisia keitettyjä perunoita, ne tulevat kohta korvista ulos. Muistan vallan hyvin kun Suomesta pois muutin, miten vannoin, etten ikinä enää syö keitettyjä perunoita. Huvitti kun poikani muutti pois Suomesta ja sanoi saman, täysin samoin sanoin. Ja olenhan tämän kuullut lukuisia kertoja sen jälkeen muiltakin muualta Suomeen muuttaneilta...

Ystäväni ehdotti, että tekisin perunasta vaikkapa böömiläisiä palleroita. Se menee näin:


Böömiläiset perunapallot


...ovat tavallisesti lihan lisukkeena. Ne ovat kotoisin tsekkiläisestä tai itävaltalaisesta keittiöstä. 


Keitä perunat.
Survo ne.
Lisää raakaa kananmunaa, ja hieman suolaa ja vehnäjauhoa, vaivaa taikina hyvin.
Anna taikinan levätä.

Muodosta palloja tai pitkoja.

Keitä kiehuvassa vedessä n. 20 minuuttia. Jos taikinasi on löysää, laita pallot kangaslautasliinaan ja sitten kiehuvaan veteen. 


Syö paistetun pekonin ja kuivahedelmien kanssa. 

http://autoimg.kochbar.de/kbrezept/251178_153914/400x266/rezept-boehmische-knoedel-oder-wuchter-bild-nr-4.jpg


Tämä ruoka oli muinoin köyhien ihmisten ruokaa…




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti