sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Ulkoministeri kävi

Minäkin kättelin... ;-)
Alexander Stubb puhui - asiaa - Aurinkonrannikon Kokoomuksen järjestämässä tilaisuudessa, tullen Cordoban ulkoministerien kokouksesta.

En ole poliittisesti järjestäytynyt, enkä sitä tule olemaankaan. Muutama suhde (enkä täydennä tähän millainen) suomalaisiin vasemmistolaisiin sekä yrittäjiin on selventänyt maailmankuvaa. Lähinnä mieleen tulee, että on olemassa iso ymmärryksen ristiriita. Motto molemmilla osapuolilla on: "Minä itse, ja kaikki minulle ja heti".

Stubb puhui EU:sta ja Suomen ulkopolitiikasta. Mistäs muustakaan :-)

Puhui asiaa ja kertoi vitsejä. Vastaili kysymyksiin tuoden faktoja. Oli asiallinen ja iloinen. Ja yleisö hurrasi.

Sanoi EU:n olevan ainutlaatuinen maailmassa ja tavoitteen selvä:
rauha
vakaus
turvallisuus
vauraus

Itse katson EU:n olevan Suomelle siunaus. Näen sen työssäni vientikonsulttina joka päivä. Tunnen ja tiedän ne ajat, jolloin toimin suomalaisten hyväksi Saksassa, kun Suomi ei ollut EU:ssa. Piti olla joko työlupa tai oleskekulupa, jotta voi tehdä töitä Saksassa; työluvan sai jos oli oleskelulupa ja päinvastoin. Hyvin monet viranomaiset olen vuosien varrella ylipuhunut panemaan yhden silmän kiinni ja antamaan yhden näistä luvista; nämä, joita olen auttanut saamaan työpaikkoja ja toimeksiantoja ja työlupia ja asuntoja ja kaikenlaista muutakin tarpeellista, tietävät tämän ja ovat kiitollisia ja ovatkin osoittaneet sen myöhemmin monin tavoin. Kaikenlainen vienti ja kansainvälinen kaupankäynti on helpottunut huomattavasti, paperien pyörittäminen vähentynyt. Nyt on kuin päivä, silloin kuin yö. Euroon liittyminen on sitten vielä helpottanut asianhoitoa...

Tiedän tasan tarkkaan mistä puhun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti