keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

"Ruotsalainen osaa myydä", sanoo Finpron myyntijohtaja Kimmo Pekari

Enpä voi muuta sanoa kuin että Kimmo Pekari sanoo lähes sanasta sanaa sen, mitä olen yrittänyt Saksassa asuessani selittää suomalaisille yrittäjille, vaikka vertailumaani ei ollut Ruotsi vaan Saksa. Siksi kopioin alla Helsingin Sanomissa 13.7.2014 ilmestynyttä artekkielia

Minua ei kukaan kuunnellut, sain kaikenlaisia syytöksiä osaamattomuudestani ja sitä rataa. Sain kuulla monet kerrat, että en ymmärrä Suomesta mitään. Lisäksi mielestäni nyt käymäni Vaasan yliopiston kauppatieteiden koulutuksen markkinointiosiossa olisi kosolti parantamisen varaa, sekin menee mielestäni ohi tarpeen. Eikä taaskaan kukaan kuunnellut. Voi meitä suomalaisia!

Pukari puuttuu yrittäjälle asetettuihin hankaluuksiin, maahanmuuttoon, keskustelu- ja viestintätaitojen puutteeseen. Jos me haluamme hyvinvointivaltiomme säilyvän, meidän tulee ottaa Pukarin neuvot vakavasti.

.................................


Finpron myyntijohtaja: "Ruotsi on kauppiaiden maa,
Suomi insinöörien"


Finpron myyntijohtaja Kimmo Pekari tietää monta syytä, miksi ruotsalaiset yritykset myyvät tuotteitaan maailmalle paremmin kuin suomalaiset.

Maailman kallein työvoima, raskain verotus ja parhaat tuotot. Ei, tällainen ei ole Suomi, vaan rakas naapurimaamme Ruotsi.

Suomessa mietitään, miten vientiteollisuus muuttuisi monipuolisemmaksi. Voisiko jotain oppia – taas kerran – ruotsalaisilta, jotka näyttävät myyvän maailmalle niin vaatteita, huonekaluja, popmusiikkia kuin lihapulliakin tehokkaammin kuin suomalaiset?

"Ruotsi on kauppiaiden maa, Suomi insinöörien", kiteyttää Finpron myyntijohtaja Kimmo Pekari, joka asui Ruotsissa vuosina 2000–2009.

.................

Yhteenvetona artikkelissa on viisi vinkkiä, mitä Pukarin mielestä Suomi voisi oppia Ruotsilta. Tätä yhteenvetoa ei löydy nettiversiosta, vain painetusta lehdestä. 

1. Vähemmän byrokratiaa aloittaville yrityksille.

2. Sääntöjä voi soveltaa joustavammin. 

3. Maahanmuutosta hyötyy, kun avaa ovet kaikille. 

4. Kouluissa voisi opettaa enemmän vuorovaikutusta ja esiintymistä. 

5. Johtamisessa voisi vähentää armeijamaisia piirteitä.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti