500 g kuivattuja päärynöitä ja
250 g kuivattuja luumuja liotetaan ja keitetään noin 15 minuuttia.
250 g kuivattuja luumuja liotetaan ja keitetään noin 15 minuuttia.
Tehdään hiivataikina:
500 g vehnäjauhoa,
40 g hiivaa,
200 g sokeria,
hyppysellinen suolaa ja sekoitetaan siihen
päärynä-luumuseos. Lisätään vielä
250 g viikunoita,
125 g appelsiini- ja sitruunasukaattia kumpaakin,
250 g korintteja ja rusinoita kumpaakin,
250 g mantelirouhetta,
150 g saksanpähkinärouhetta. Maustetaan seos
2 tl kanelia,
½ tl jauhettua anista,
1 tl neilikkaa ja maustepippuria kumpaakin,
yhden sitruunan raastelulla kuori ja
2 ruokalusikallista kirsikkaviinaa.
500 g vehnäjauhoa,
40 g hiivaa,
200 g sokeria,
hyppysellinen suolaa ja sekoitetaan siihen
päärynä-luumuseos. Lisätään vielä
250 g viikunoita,
125 g appelsiini- ja sitruunasukaattia kumpaakin,
250 g korintteja ja rusinoita kumpaakin,
250 g mantelirouhetta,
150 g saksanpähkinärouhetta. Maustetaan seos
2 tl kanelia,
½ tl jauhettua anista,
1 tl neilikkaa ja maustepippuria kumpaakin,
yhden sitruunan raastelulla kuori ja
2 ruokalusikallista kirsikkaviinaa.
Taikinan annetaan nousta yön yli lämpimässä huoneessa. Siitä
tehdään noin 12 kämmenenkokoista leipästä, annetaan nousta ja paistetaan 25-35
minuuttia kiertolämpöuunissa noin 160 asteessa. Paistamisen jälkeen sivellään
lämpimällä hedelmämehulla. Tarjoillaan voin kanssa.
Rakkaalla lapsella hedelmäleivällä on monta nimeä: Früchtebrot, Berewecke, Birnenbrot, Hutzenbrot, Hutzelbrot, Kletzenbrot, Schnitzbrot, Zelten
ovat sanoja, joita saatat kuulla, kun kuljet eri seuduilla Saksassa. Sitä samaa sukua eli
hedelmäleipää on myös joululeivonnainen ”Stollen”.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti