perjantai 24. lokakuuta 2014

Glühwein / Saksalainen hehkuviini

Ainekset:
  • 7,50 dl kuivaa, ei liian vahvaa punaviiniä
  • 1/2 sitruunan kuori
  • 80 g sokeria
  • 2 kanelitankoa
  • 10 mausteneilikkaa
  • kahden appelsiinin mehu
  • 125 ml appelsiinilikööriä (esim. Cointreau)

Sekoita kaikki aineet paitsi likööri kattilassa. Lämmitä hitaasti kannen alla, kunnes viini muodostaa vaahtoa pinnalle. Sen jälkeen anna kiehua pienellä liekillä vielä 10-15 minuuttia kannen alla. 

Lisää likööri, sekoita ja anna maustua kannen alla vielä 3-5 minuutia. Siivilöi kuumana, kaada kuumuutta kestäviin laseihin ja juo kuumana.  


Jouluglögistä/hehkuviinistä on tietenkin lukuisia reseptejä, eikä likööriäkään välttämättä tarvita. Glühwein kuuluu joulumarkkinoiden herkkuihin. Pakko maistaa! 
Ja onhan se tosin vähän pakkokin, sillä talvella on kylmä...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti