maanantai 29. helmikuuta 2016

Teollisten tuulivoimaloiden vastustajat perustivat Mecklenburg- Vorpommernin osavaltiossa puolueen


Tuulivoiman vastustajat perustivat Altentreptow’n pikkukaupungissa puolueen, jonka nimeksi tuli „Vapaa horisontti“. Se on syntynyt useista kansalaisaloitteista ja se aikoo pyrkiä osavaltion parlamenttiin.  
 
 

Puolue taistelee ”täysin hallitsemattomaksi” muuttunutta energiakäänteen toteutusta vastaan. Puheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti eläinlääkäri Norbert Schumacher. Hän sanoi, että uusi puolue ei ole pelkästään tuulivoiman vastustamista varten, vaan kyse on maan kaikkien eri osien kehityksestä ja pyrkimyksestä saada kaikille samanarvoiset elämänolosuhteet, niin maalla kuin kaupungeissakin. 

 Norbert Schumacher

”Tällä hetkellä ei ole yhtään demokraattista puoluetta, joka tekisi jotain kontrolloimatonta tuulimyllyrakentamista vastaan.” Maaseudun asukkaiden kokemus on, että päättäjät eivät kuuntele heidän ääntään lainkaan. ”Meidän on pakko toimia”, kertoo Pripslebenistä tuulimyllyjen takia pois muuttamaan joutunut Gilbert Schulz. Alun perin ei ollut tarkoitus ihan puoluetta perustaa, mutta parlamenttiin valitut edustajat eivät ole täyttäneet asukkaiden toiveita. Uusi puolue haluaa antaa äänen niille, joita vanhat puolueet eivät kuuntele. Se ei kuitenkaan halua jättää maata populisteille ja heidän yksinkertaisille vastauksilleen. ”Me haluamme olla uusi keskusta”, Schulz sanoi. Puolueen ohjelma tulee koostumaan asiakysymyksistä infrastruktuurin, kulttuurin ja hallinnon aloilla.

”Vapaa horisontti” –liike tulee jatkamaan myös tulevaisuudessa. Siihen kuuluu noin 50 kansalaisaloitetta, jotka vastustavat uusia tuulipuistoja. Viime vuonna liike keräsi lyhyessä ajassa yli 22.000 allekirjoitusta siihen, että myllyt rakennettaisiin kauemmas asutuksista ja rannasta. Osavaltion parlamentti ei kuitenkaan ottanut aloitetta vastaan. Koko Saksassa on tällä hetkellä 667 kansalaisryhmää, jotka taistelevat tuulimyllyljä vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti