torstai 5. heinäkuuta 2012

Raparperipiiras

Periaatteessa samoja kasveja kasvaa Saksassa kuin Suomessakin. Sen lisäksi paljon muita kasveja. Istutin minäkin kerran mansikantaimia jouluaattona, sillä maa ei silloin ollut vielä kuurassa. Lumi tuli sitten vasta tammikuussa.
Saksan kakkuperinne on monipuolinen ja suosittu. Tässä taas yksi maistiaisiksi.

Raparperipiiras

250 g voita
350 g sokeria
1 tl vaniljasokeria
6 kananmunan keltuaista
¼ maitoa
500 g vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 ½ kg raparperia, puhdistettuna ja palasiksi leikattuna

Vaahdota voi ja yli puolet sokerista sekä vaniljasokeri. lisää varoen keltuaiset. Sitten lisää jauho, maito ja leivinjauhe. Levitä pellille, ripottele päälle raparperipalaset ja paista 180 asteessa 10-15 minuuttia.

Vatkaa valkuaiset kovaksi, lisää loput sokerista ja jatka vatkaamista vielä vähän. Levittele munavaahto piiraalle ja paista vielä 10-15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti