lauantai 30. elokuuta 2014

Linssikeitto / papukeitto





500 g kuivattuja linssejä, papuja
3 l kasvis- tai lihalientä
2 purjon vartta
1 selleri
5 suurta perunaa
4 suurta porkkanaa
4 keittomakkaraa
siivu häränlihaa
250 g jauhelihaa
siivu savupekonia
sipulia

Valmistusaika n. 25 min

Keitä lihaa noin tunti liemessä. Leikkaa palasiksi ja laita takaisin liemeen. Lisää linssit ja makkarat ja jatka keittämistä. Sekoita jauheliha, sipuli, suolaa ja pippuria ja tee palloja. 25 minuutin kuluttua lisää vihannekset ja lihapyörykät ja keitä vielä 20-25 minuuttia. Kuullota sillä välin pekoni sipulin kanssa ja lisää sitten keittoon. 

......................

Saksan kielessä on kaksi sanaa suomen sanalle "keitto". "Suppe" on yleensä liemimäinen ja syödään alkuruokana. "Eintopf" on kokonainen ateria, täyteläinen keitto kuten esimerkiksi ylläoleva linssikeitto. 

1 kommentti:

  1. While one-pot meals ome іn vaгious forms, thеy all
    have the common concept of putting ɑ variety oof ingredients ihto a single
    vessel ɑnd cooking tҺеm ɑll togеther. ƬҺe afterr
    dinner dessert іs rеally the romantic ρart of tҺe evening.
    Ԝhen уou remove tɦe foil so tҺе cheese cɑn brown, thе cheesy layer ԝill remain intact.


    Also visit mу webpage opskrift på kylling i karry med grøntsager

    VastaaPoista