perjantai 29. elokuuta 2014

Syksyn herkkuja. Saksalainen sipulipiiras




Taikinaan

450 g vehnäjauhoa
2,2 dl vettä
50 g voita
1 pk kuivahiivaa
suolaa
(sokeria)

Täyte

800 g sipulia
200 g silavaa
1 rkl öljyä
3 munaa
2 dl kermaa
250 g juustoa
suolaa
muskottia
pippuria

Valmistusaika n. 30 min, lepoaika n. 1 t

Laita kulhoon jauhot, hiiva, sokeri ja suola, paina keskelle pieni monttu ja lisää siihen vesi. Lisää pehmeä voi ja tee taikina. Anna levätä vähintään puoli tuntia.

Kauli taikinasta pellin kokoinen suorakaide. Laita pellille ja painele reunat ylös.

Täytettä varten sekoita munat ja kerma ja mausta suolalla, muskotilla ja pippurilla.

Kuori sipulit, leikkaa ensin kahtia ja siivuta ne. Leikkaa pekoni pieniksi palasiksi. Kuullota molemmat paistinpannussa. Ota pannu hellalta, lisää munaseos ja sekoita. Maista ja tarpeen vaatiessa mausta uudelleen.

Lisää täyte taikinan päälle, ripottele päälle raastettu juusto ja paista 200°C uunissa noin 30 minuuttia.

Painikkeeksi uutta viiniä, tai hyvin jäähdytettyä valkoviiniä. Uutta viiniä varovasti, se nousee nopeasti päähän!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti