Ystäväni ehdotti, että tekisin perunasta
vaikkapa böömiläisiä palleroita. Se menee
näin:
Böömiläiset
perunapallot
...ovat tavallisesti lihan lisukkeena. Ne ovat
kotoisin tsekkiläisestä tai itävaltalaisesta keittiöstä.
Keitä perunat.
Survo ne.
Lisää raakaa kananmunaa, ja hieman suolaa ja vehnäjauhoa, vaivaa taikina hyvin.
Anna taikinan levätä.
Survo ne.
Lisää raakaa kananmunaa, ja hieman suolaa ja vehnäjauhoa, vaivaa taikina hyvin.
Anna taikinan levätä.
Muodosta palloja tai pitkoja.
Keitä kiehuvassa vedessä n. 20 minuuttia. Jos taikinasi on
löysää, laita pallot kangaslautasliinaan ja sitten kiehuvaan veteen.
Syö paistetun pekonin ja kuivahedelmien kanssa.
Tämä ruoka oli muinoin köyhien ihmisten ruokaa…
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti