Taikinaan
450 g vehnäjauhoa
2,2 dl vettä
50 g voita
1 pk kuivahiivaa
suolaa
(sokeria)
2,2 dl vettä
50 g voita
1 pk kuivahiivaa
suolaa
(sokeria)
Täyte
800 g sipulia
200 g silavaa
1 rkl öljyä
3 munaa
2 dl kermaa
250 g juustoa
suolaa
muskottia
pippuria
200 g silavaa
1 rkl öljyä
3 munaa
2 dl kermaa
250 g juustoa
suolaa
muskottia
pippuria
Valmistusaika n. 30 min,
lepoaika n. 1 t
Laita kulhoon jauhot, hiiva,
sokeri ja suola, paina keskelle pieni monttu ja lisää siihen vesi. Lisää pehmeä
voi ja tee taikina. Anna levätä vähintään puoli tuntia.
Kauli taikinasta pellin
kokoinen suorakaide. Laita pellille ja painele reunat ylös.
Täytettä varten sekoita
munat ja kerma ja mausta suolalla, muskotilla ja pippurilla.
Kuori sipulit, leikkaa ensin
kahtia ja siivuta ne. Leikkaa pekoni pieniksi palasiksi. Kuullota molemmat
paistinpannussa. Ota pannu hellalta, lisää munaseos ja sekoita. Maista ja tarpeen
vaatiessa mausta uudelleen.
Lisää täyte taikinan päälle,
ripottele päälle raastettu juusto ja paista 200°C uunissa noin 30 minuuttia.
Painikkeeksi uutta viiniä, tai hyvin jäähdytettyä
valkoviiniä. Uutta viiniä varovasti, se nousee nopeasti päähän!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti