Ainekset:
- 7,50 dl kuivaa, ei liian vahvaa punaviiniä
- 1/2 sitruunan kuori
- 80 g sokeria
- 2 kanelitankoa
- 10 mausteneilikkaa
- kahden appelsiinin mehu
- 125 ml appelsiinilikööriä (esim. Cointreau)
Sekoita kaikki aineet paitsi likööri kattilassa. Lämmitä hitaasti kannen alla, kunnes viini muodostaa vaahtoa pinnalle. Sen jälkeen anna kiehua pienellä liekillä vielä 10-15 minuuttia kannen alla.
Lisää likööri,
sekoita ja anna maustua kannen alla vielä 3-5 minuutia. Siivilöi kuumana, kaada
kuumuutta kestäviin laseihin ja juo kuumana.
Jouluglögistä/hehkuviinistä
on tietenkin lukuisia reseptejä, eikä likööriäkään välttämättä tarvita.
Glühwein kuuluu joulumarkkinoiden herkkuihin. Pakko maistaa!
Ja onhan se tosin vähän pakkokin, sillä talvella on kylmä...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti