keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Talven herkkuja. Feuerzangenbowle


En juuri alkoholia juo, enkä varsinkaan makeita alkoholijuomia, mutta tämä on aina pakollinen! Kalajokilaakson suomalais-saksalaisen seuran pikkujouluun kuuluu Janinen valmistama Feuerzangenbowle. Juomaa nautittiin Saksassa tylvisydännä joskus ystävien kesken iltaa vietettäessä. 




”Feuerzangenbowle kuuluu olennaisesti useiden saksalaisten jouluun ja uuteenvuoteen, ...  Juoman suosion taustalla on joulunaikaan täkäläisissä televisioissa näytettävä vuoden 1944 komedia Die Feuerzangenbowle, jossa Heinz Rühmann palaa aikuisiällä lämmöllä muistelemaansa kouluun ja juo mitäpäs muutakaan kuin tätä meidänkin eilen nauttimaamme liekitettyä herkkua.

 

Valmistusaika 30 - 60 minuuttia 

Raaka-aineet 
2 pulloa kuivaa punaviiniä
sokeritoppa
vahvaa tummaa rommia
kanelitankoja
neilikoita
sitruunan viipaleita
appelsiinin kuorta

Ohjeet
Esilämmitä punaviini kattilassa. Laita mausteet sekaan. Kaada sitten juoma tälle juomalle tarkoitettuun tarjoiluastiaan. Pidä neste kuumana joko keittolevyllä tai astian alla olevalla liekillä.
Tarjoiluastian päälle laitetaan metalliritilä. Laita päälle sokeritoppa. Valele sokeritoppaa vahvalla rommilla. Sytytä rommi palamaan. Jatka rommin liruttelua, kunnes sokeri on sulanut juoman sekaan.
Ja sitten vaan nauttimaan tätä saksalaisten herkkua.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti