En juuri alkoholia juo, enkä varsinkaan makeita alkoholijuomia, mutta tämä on aina pakollinen! Kalajokilaakson
suomalais-saksalaisen seuran pikkujouluun kuuluu Janinen valmistama
Feuerzangenbowle. Juomaa nautittiin Saksassa tylvisydännä joskus ystävien kesken iltaa vietettäessä.
Sitaatti ”Rantapallon”
sivulta http://www.rantapallo.fi/myexploration/2013/12/15/feuerzangenbowle/:
”Feuerzangenbowle
kuuluu olennaisesti useiden saksalaisten jouluun ja uuteenvuoteen, ... Juoman suosion taustalla on joulunaikaan täkäläisissä
televisioissa näytettävä vuoden 1944 komedia Die Feuerzangenbowle,
jossa Heinz Rühmann palaa aikuisiällä lämmöllä muistelemaansa kouluun ja juo
mitäpäs muutakaan kuin tätä meidänkin eilen nauttimaamme liekitettyä herkkua.
Valmistusaika
30 - 60 minuuttia
Raaka-aineet
2 pulloa kuivaa punaviiniä
sokeritoppa
vahvaa tummaa rommia
kanelitankoja
neilikoita
sitruunan viipaleita
appelsiinin kuorta
Ohjeet
Esilämmitä punaviini kattilassa. Laita mausteet sekaan. Kaada sitten juoma
tälle juomalle tarkoitettuun tarjoiluastiaan. Pidä neste kuumana joko
keittolevyllä tai astian alla olevalla liekillä.
Tarjoiluastian päälle laitetaan metalliritilä. Laita päälle sokeritoppa.
Valele sokeritoppaa vahvalla rommilla. Sytytä rommi palamaan. Jatka rommin
liruttelua, kunnes sokeri on sulanut juoman sekaan.
Ja sitten vaan nauttimaan tätä saksalaisten herkkua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti